huis aan meer van panneciere

Gites Morvan

vakantiewoningen in het natuurpark De Morvan

huizenoverzicht
de morvan
tarieven
reserveren
foto's
te doen en te zien
nuttige links

plattegrond frankrijk met de morvan
galvachers du morvan
tochtje met paard en wagen

De Morvan in cijfers:
De oppervlakte van de Morvan is ruim 240 000 ha, dat is globaal 60 km lang en 40 km breed. Daarvan is 105 000 ha landbouw, 129 000 ha bos, 1 600 ha water et 7 000 ha moeras en er zijn 98 dorpen en steden. Met zijn 36 233 inwoners is dat 6,62 ha (66.200 m2 per inwoner! Ter vergelijking: in Amsterdam is dat 40 m2 per inwoner. U begrijpt: ruimte te over

DE NATUUR IN DE MORVAN:
De Morvan is een prachtig regionaal natuurpark in het hart van de Bourgogne. 700 Kilometer van Utrecht vindt u een lieflijk landschap van glooiende groene heuvels, waar de witte Charollais koeien vredig grazen op hun kleine weiden, omzoomd met heggen en hagen vol kamperfoelie, hop en bramen. De talloze vogeltjes kwetteren er vrolijk op los en de bijen zoemen, druk bezig om de echte honing te verzamelen. Langs de smalle meanderende wegen strekken zich de groene bossen uit, omzoomd met in ieder seizoen weer zijn eigen kleuren en geuren aan bloemenpracht. Zo hier en daar een boerderij, een dorpje of een stad, opgetrokken uit de voor de streek zo karakteristieke “grosses pierres”, de dikke stenen muren die de warmte in de zomer buiten houden, en in de winter binnen.

MEREN, BEEKJES EN RIVIEREN
Overal hoor je het rustgevende geluid van zacht stromend water en ruik je de geur van frisse, schone lucht. De vijf grote meren garanderen een supervakantie aan vissers en liefhebbers van zwemmen en watersporten.
De Loire en de Yonne die de Morvan doorkruisen waren vroeger hét middel van transport: de Morvan verdiende zijn geld met houtproductie voor Parijs. Dit hout werd via de rivieren afgevoerd. Toen het steenkool zijn opgang maakte verloor de Morvan zijn economische betekenis. 

SCHONE LUCHT
In dit park is de industrie nog niet doorgedrongen en dat zal ook wel zo blijven. Dit is te danken aan de heuvels en de slingerweggetjes: Het vrachtverkeer neemt liever een van de autoroutes die om de Morvan heen lopen. Dus de Morvan is gebleven zoals het was: een onbedorven oase van natuur, rust, en water.

DE WINTERS
's Winters kan er een prachtig pak sneeuw liggen en is het er ideaal voor lange, verkwikkende wandelingen of zelfs langlaufen.